Digitale snelweg TCO/website/mijn club

TCO verder op de digitale snelweg

Na de introductie van de nieuwe website in het voorjaar van 2018 nu een vervolgstap op de digitale snelweg van TCO. Ook TCO gaat en moet met de tijd mee. Het papieren tijdperk is afgesloten. Hieronder treffen jullie informatie aan over een aantal onderdelen, waar iedereen gebruik van kan maken met gebruikmaking van de pc of tablet, de ipad of iphone.

“Mijn Club” via website Tennis Club Ommen

“Mijn Club” is jouw persoonlijke omgeving binnen TCO. Je kunt hier via de website www.tennisclubommen.nl. naar toe. Rechtsboven kun je inloggen via de button “Mijn Club”

Login in: met bondsnummer of clublidnummer wachtwoord: jouw zelfgemaakt wachtwoord.

In deze persoonlijke omgeving zijn de volgende onderdelen opgenomen:

 • Mijn agenda: Jouw eigen TCO agenda, waarin bijv. jouw bar- of corvee dienst is opgenomen of het rooster van het baanonderhoud.
 • DienstenKalender met allerlei data vanuit de club, zoals activiteiten, toernooien en dergelijke.
 • Ledenlijst: Actueel overzicht van alle leden met naam, bondsnummer, geslacht, speelsterkte, email en telefoonnummer.
 • Mijn profiel: Met jouw persoonlijke gegevens en profielfoto. Hier kun je jouw emailadres en telefoonnummer wijzigingen. Controleer jouw telefoonnummer en emailadres en actualiseer dit zo nodig. Deze gegevens zijn binnen de club van belang om met jouw te kunnen communiceren o.a. voor het verzenden van de nieuwsberichten. Via “Mijn Club” kun je ook jouw “oude” profielfoto vernieuwen c.q. updaten. Ga naar “Mijn profiel” en klik op de huidige foto. Upload een nieuwe foto en bevestig dit. Je krijgt de melding, dat de ledenadministratie hiervan bericht heeft ontvangen en dit moet goedkeuren. Na goedkeuring wordt de nieuwe foto in de digitale omgeving getoond en zal met ingang van het nieuwe jaar ook op je nieuwe spelerspas staan.
Evenementen/activiteiten

Zodra er data bekend zijn van toernooien, activiteiten, evenementen e.d. dient dit vanuit het bestuur of de desbetreffende commissie zsm doorgegeven te worden aan de commissie communicatie ([email protected]) In samenspraak tussen het bestuur en de verschillende commissies wordt aan het begin van het jaar een jaarkalender opgesteld Alle data van evenementen en activiteiten worden opgenomen in de jaar-agenda op de website. Ook worden deze data getoond in jouw persoonlijke omgeving “Mijn Club”

Aan de organisatoren het verzoek, om minimaal een maand voor aanvang van het evenement een vooraankondiging eventueel met flyer te zenden naar de commissie communicatie. Het mag ook een concept tekst zijn, die wij verder gaan bewerken. Wij zorgen voor de verdere verspreiding naar de verschillende (digitale) media facebook en twitter.

KNLTB Club app

Na de introductie van de website en het digitale afhangbod hebben we een extra tool op het gebied van digitale communicatie door de introductie van de KNLTB ClubApp. De app wordt door de KNLTB nog verder doorontwikkeld. De KNLTB ClubApp is een onmisbare app voor alle tennisverenigingen. Het maakt het voor de leden gemakkelijker om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt binnen de club. Op deze manier draagt de KNLTB ClubApp bij aan het versterken van de binding met de leden en het vergroten van de betrokkenheid bij de club. Ontdek wat de ClubApp voor jou kan betekenen en hoe het werkt.

 

De commissie communicatie heeft de KNLTB ClubApp geschikt gemaakt voor alle leden van TCO. In de ClubApp vind je:

 • Clubnieuws; alle nieuwsberichten zijn zichtbaar in de ClubApp|
 • Competitie- en toernooi standen en uitslagen
 • (Bar)diensten
 • Ledenlijst
 • Persoonlijk profiel
 • Clubagenda en evenementen; leden krijgen een overzicht van aankomende
  evenementen in een overzichtelijke clubagenda
 • Tennismaatje zoeken; Met maatjes kunnen leden binnen onze vereniging   elkaar vinden en uitnodigen om te tennissen
 • Afhangen; leden kunnen via de ClubApp een baan reserveren.

Je kunt de ClubApp gratis downloaden  via de appstore. Log in met je bondsnummer en wachtwoord van “Mijn Club” Kijk voor meer informatie over het gebruik van de ClubApp op de website van de KNLTB: www.knltb.club/app. Hier staan ook handige tips bij “Meest gestelde vragen”

Al het nieuws van TCO binnen handbereik

De KNLTB ClubApp is een ideaal communicatiemiddel aangezien het de mogelijkheid biedt om, naast het inzien van clubnieuws en evenementen, via pushberichten te communiceren met leden. Door een nieuwsbericht niet alleen in de KNLTB ClubApp te plaatsen, maar ook als pushbericht naar alle leden te sturen, zullen de leden het belangrijkste clubnieuws of evenement niet missen.

Alle informatie over de competitie en toernooien
 • Alle competitie uitslagen en -standen inclusief het programma kunnen vanaf de start van de voorjaarscompetitie door de leden via hun persoonlijke profiel worden ingezien.
 • De wedstrijdformulieren kunnen kunnen via de ClubApp digitaal worden ingevuld door de coaches van de teams.
 • Alle toernooiresultaten en geplande toernooiwedstrijden kunnen door de leden via het persoonlijk profiel worden ingezien.
 • Je kunt spelers en teams toevoegen aan “Mijn favorieten”.  

(Bar-)dienstenplanner

Met de (bar)dienstenplanner zijn alle geplande en digitaal ingevoerde diensten (o.a. bardienst, corveedienst, baanonderhoud dienst) zichtbaar in de kalender.

Ledenlijst

Met de KNLTB ClubApp hebben leden eenvoudig toegang tot de ledenlijst via ‘Zoek Clubleden’. Een perfect middel om de binding tussen leden en de club te versterken, leden kunnen gemakkelijk een naam bij een gezicht vinden. Elk lid kan zelf instellen of ze hun emailadres of telefoonnummer zichtbaar tonen op hun profiel.

Persoonlijk profiel

Het persoonlijk profiel geeft  informatie over de speelsterkte en de mogelijkheid om enkele gegevens online (emailadres, telefoonnummer, pasfoto) aan te passen. Klik hiervoor op het teken rechtsboven in je scherm om het te wijzigen. Zorg dat je emailadres correct is en upload een actuele foto. De actuele foto wordt ook geplaatst op de nieuwe spelerspas van 2019. De informatie wordt direct verwerkt bij de KNLTB (na goedkeuring door de ledenadministratie).

Clubagenda evenementen

De clubagenda inclusief de geplande evenementen (o.a. data toernooien, activiteiten, ALV, jeugdactiviteiten, klusdagen) worden getoond op de nieuwe website, maar zijn ook zichtbaar in de ClubApp. De jaarkalender 2019 is reeds bekend gemaakt en doorgevoerd. Data die voor jezelf van belang zijn kunnen met een ‘sterretje’ als favoriet gemaakt worden. Op deze manier worden ze opgenomen in ‘Mijn agenda’ onder ‘Mijn profiel’

Vind je tennismaatje

De KNLTB ClubApp geeft leden de mogelijkheid om op basis van voorkeuren een tennismaatje te vinden. Door een maatje aan te klikken kan je via de knop ‘Verzoek sturen’ een bericht sturen naar het maatje van je keuze. Het maatje zal het bericht ontvangen met een telefoonnummer en emailadres. Het is aan de persoon die het bericht ontvangt om hierop te reageren. Wil je het maatje in je snel keuzelijst / favoriet maken? Klik op het sterretje rechtsboven en je kan voortaan direct een baan reserveren of je maatje inzien.

Makkelijk en snel een baan afhangen

Via de KNLTB ClubApp kun je digitaal een baan reserveren. De reserveringen moeten altijd bevestigd worden via het Afhangbord in clubhuis Baan 7. Gebeurt dit niet op het gereserveerde tijdstip, is de baan weer vrij voor een ander. Deze functionaliteit wordt gedurende een proefperiode enkele maanden getest onder alle leden.

Organisatie & Clubsponsors

Onder het kopje organisatie vind je de contactgegevens van de vereniging en van de bestuursleden en commissieleden. Bij Clubsponsors staan de logo’s van alle clubsponsors.

Voor vragen kan je terecht bij de leden van de commissie communicatie ([email protected])   De Commissie communicatie   Bram Hoving, Arjan Paarhuis, Martijn Rebergen en Marjon Wessel-Steen