Sponsor van de maand oktober Alex Hoen

TCO heeft een groot aantal sponsoren die wij zeer erkentelijk zijn voor hun ondersteuning. Hierdoor kunnen we zaken oppakken die anders financieel niet haalbaar zijn, of die ingrijpende gevolgen zouden hebben voor de contributie. We koesteren ze en willen daarom graag iets terug doen. In deze maandelijkse rubriek krijgen de sponsoren de kans om zich te presenteren. 

Misschien is het je al opgevallen, het clubhuis zit weer strak in de lak. Alex Hoen, tennislid van het eerste uur en eigenaar van het gelijknamige schildersbedrijf, heeft dit samen met zijn zoon Maikel Hoen gedaan. Alex is onderhand de huisschilder van TCO te noemen en heeft sinds de bouw van ons clubhuis het schilderwerk voor zijn rekening genomen. ‘Verfwerk gaat over het algemeen acht jaar mee en het was er ook echt aan toe, een paar jaar geleden heb ik het verfwerk nagelopen en nu wordt alles grondig onder handen genomen’, zegt de goedlachse Alex.  

Alex zit inmiddels 43 jaar in het vak en heeft echt alle disciplines onder de knie. Uiteraard zeer vaardig met de schilderskwast, maar ook sausen, behangen en, wat tegenwoordig ook weer trend is, het maagdelijk wit sauzen van buitenmuren en afwerken met grijze bies. *De oplettende lezer heeft het al gelezen, je hebt sausen en sauzen. De eerste techniek heeft betrekking op het bestrijken van wanden en plafonds met muurverf of latex, de tweede betekent letterlijk muren met dunne verf schilderen.  

Samen met zijn zoon heeft hij een zeer solide schildersbedrijf weten op te zetten en beide zijn ze eensgezind als je vraagt waarom ze dit vak hebben gekozen: ‘Lekker vrij, vaak buiten aan het werk, je maakt weer iets mooi’, noemen ze om en om een argument. En gekscherend: ‘De mensen zijn blij als we komen en nog veel blijer als we weer gaan!’ Voor de zekerheid leggen ze het grapje nog even uit, maar wie Alex Hoen aan het werk heeft gezien snapt de clou natuurlijk meteen. Want als zij klaar zijn ziet elk project er tip-top uit. Dus blij was je toen ze begonnen met je opdracht en nog blijer met het resultaat.   

Mocht je zelf aan de slag willen dan heeft hij nog wel wat tips: ‘Het begint bij de basis, zorg dat je altijd schoon werkt, verwijder alg en andere aanslag want dat werkt als een spons en je wil geen vocht onder je verf hebben. Na het schuren grondig afnemen, en werk met een goede lak. Die is vaak wat duurder dan de lakken die je in de bouwmarkten tegenkomt maar dat verdien je altijd terug. Zo werken wij alleen met Sigma coatings. Het strijkt makkelijker, dekt beter en lak in twee lagen af. Dan houdt je verfwerk het langst’.  

Wil je toch een echte vakman aan het werk dan heb je een beetje geduld nodig, want Alex is tot halverwege volgend jaar volgeboekt. Maar regeren is vooruitzien dus heb je een verfklus ga dan naar www.alexhoen.nl en vraag alvast een offerte aan.