Laddercompetitie

Doe jij ook mee aan de laddercompetitie nieuwe stijl?    

Deze topper uit het verleden is terug van weggeweest, maar dan in nieuwe stijl met de KNLTB Clubapp. De Laddercompetitie is een mooie manier om jezelf sportief te meten met anderen, maar ook een uitstekende manier je tennisspel te verbeteren, nieuwe leden te leren kennen en tennismaatjes te vinden. 

Wat is de laddercompetitie?

Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijdje tennis. De lager geplaatste speler daagt een hoger geplaatste speler uit en als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de ladder. Je kan voor een uitdaging kiezen uit vier spelers die boven je staan in de ladder. Je daagt één van deze clubgenoten uit en maakt een afspraak om te gaan spelen. Je positie op de ladder bepaalt aan het einde van het seizoen wie de laddercompetitie wint.

Hoe werkt het?

In de KNLTB club app kan je jezelf inschrijven voor de laddercompetitie, spelers uitdagen, een baan reserveren, de uitslag invoeren en je positie op de ladder bekijken. Gebruik je de club app nog niet download deze dan in de app store. Voor uitleg ga naar de menubalk 'Over ons' - KNLTB club app. Na het downloaden van de KNLTB club app, ga je naar de balk onderin de app, klik op spelen en vervolgens wedstrijden. Vervolgens zie je het blokje over de laddercompetitie. 

Vergeet niet na het plannen meteen een baan via de club app te reserveren

Na afloop voer je de uitslag in de club app in. Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving en de spelers zorgen zelf voor de ballen.

Tot hoe lang duurt de competitie?

De laddercompetitie loopt tot 1 april 2021. Speel dus voldoende wedstrijden. Na de najaar competitie volgt nog een gezellige vrijdagavond voor de deelnemers. 

Even alle gegevens op een rijtje:
 • Wat telt als wedstrijd? Je speelt 1 uur, inclusief 5 minuten inspelen. Je speelt tot 5 punten per set en om twee gewonnen sets. Bij 4-4 in een set speel je een tiebreak. Bij een gelijke stand in sets speel je ook een  tiebreak. Zorg dat je de wedstrijd binnen 7 dagen na het uitdagen hebt gespeeld en de uitslag hebt ingevoerd in de Club App.
 • Hoe daag ik een speler uit? Je kunt spelers uitdagen via de ranglijst van de Laddercompetitie. Je kunt alleen spelers uitdagen die 1 positie boven jezelf genoteerd staan in de ranking. Om deel te kunnen nemen moet je jezelf eerst inschrijven via de Club App.
 • Hoe meld ik mij aan? In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Klik erop en je vindt de beschikbare competities waarvoor je je kunt inschrijven en de competities waarvoor je je hebt ingeschreven (onder ‘Mijn competities’).
 • Waar voer ik uitslagen in? Na afloop van de wedstrijd voer je in de Laddercompetitie’ onder ‘Wedstrijden’ de uitslag van de wedstrijd in.
 • Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien? In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Onder ‘Mijn competities’ vind je de Laddercompetitie en de ranglijst hiervan staat onder het tabblad ‘Ranglijst’. Je positie op de ladder stijgt naarmate je meer wedstrijden hebt gespeeld en gewonnen. Je kunt dan telkens weer nieuwe spelers uitdagen tot je de top van de ladder hebt bereikt.
 • Wat als een speler geblesseerd raakt tijdens de wedstrijd? Dan heeft de tegenpartij gewonnen en wordt een eindstand van 5-4, 5-4 ingevuld.
 • Wat als een speler niet reageert op email? Klik op 'Mijn wedstrijden' en 'Annuleren' en selecteer de speler die niet reageert. Deze speler zakt 1 plek en wordt bij herhaling van de ladder verwijderd.
 • Wat als de score niet op tijd is ingevuld? Als er geen score is ingevuld zakt de eerstgenoemde speler 1 plek. Probeer dit te voorkomen door op tijd contact te zoeken.
 • Wat als een speler niet kan spelen op de voorgestelde dag? Je kunt samen beslissen een wedstrijd uit te stellen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je de andere speler. De speler die annuleert zakt 1 plek. Je mag van de eerstgenoemde speler verwachten dat deze minimaal 3 dagen (72 uur) voor de voorgestelde dag een uitnodiging heeft gestuurd. De eerstgenoemde speler mag van de andere speler verwachten dat deze binnen 2 dagen (48 uur) reageert.
 • Wat als beide spelers niet op de voorgestelde dag kunnen spelen en geen andere afspraak kunnen maken? Je kunt een wedstrijd later inhalen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je beide spelers. Dit wordt verwerkt als ronde overslaan voor beide spelers. Let op: Als je twee keer op rij een ronde overslaat zak je 1 plek.
 • Kan ik een speler uitdagen? Alleen de resultaten van officiële wedstrijden tellen mee voor de ladder. Resultaten van wedstrijden die door spelers onderling worden georganiseerd kunnen niet worden geregistreerd.
 • Wat is een geschikte dag om de wedstrijd te spelen? Je kunt de wedstrijden op alle dagen spelen. Op de doordeweekse avonden zijn de banen al redelijk bezet voor trainingen en de toss. Op de vrijdagavond en in het weekend is er meer ruimte.

Mocht je toch nog vragen hebben stuur dan een mail naar [email protected]
Of trek één van de organisatoren van de laddercompetitie aan zijn of haar jasje.

Veel tennisplezier namens de commissie: Zwanet Rosema, Annemieke Paarhuis, Harry Woesthuis, Arjan Paarhuis