Vrijwilligers van de maand juli: de baancommissie

Vrijwilligers van de maand juli zijn de mannen en vrouw van de baancommissie. Presenteerden we in mei al de tuincommissie die de flora en fauna op het park beheert, deze groep zorgt dat binnen de hekken van de tennisbanen alles keurig op orde is. De commissie bestaat maar liefst uit tien mannen en één vrouw. Deze club werkt in groepjes, telkens twee weken aan het onderhoud van de banen. Erik van Gijtenbeek stuurt deze gezellige ploeg aan.

Onlangs is de commissie bij elkaar gekomen, iets wat lange tijd door Corona niet mogelijk was. Via What’s app werden de urgente zaken doorgegeven, maar nu was het eindelijk weer mogelijk om met elkaar af te spreken en nieuwe commissieleden wegwijs te maken met de apparatuur en taken. Als je ziet wat de baancommissie allemaal voor haar rekening neemt ook best begrijpelijk. Ze geven de banen een deep cleaning met een driehoeksborstel en verwijderen blad, alg en onkruid. De voetenbakken en inloopmatten worden gereinigd. Netten repareren ze met de vakkundigheid van een Urker visserman en sloten en gaas worden indien nodig ook aangepakt.

Dit team werkt vrijwel allemaal overdag en de TCO-klussen worden in de avonduren en in het weekend aangepakt op momenten dat het leden zo min mogelijk stoort. Het kan zijn dat er na een fikse storm toch veel rommel op de baan ligt maar dat is met het sleepnet wel redelijk te verwijderen. Wij, als leden, kunnen ook ons steentje bijdragen en alle tips en need-to-know informatie bestuderen. Je vindt deze op de website onder het kopje Tennis>Bespeelbaarheid banen. Allerbelangrijkste op dit moment is dat je na de wedstrijd goed sleept. Dat houdt in de baan maar ook dat je net iets ruimer er omheen sleept en niet alleen het speelveld. Zo krijgen algen geen kans. Mocht er onverhoopt toch iets stuk zijn of aandacht verdienen stuur dan gerust een mail naar [email protected]

Nieuwe leden die nog geen vrijwilligerstaak hebben gekozen en wel willen aansluiten bij deze club, zijn altijd welkom. Ben je handig, beetje technisch onderlegt en kun je overweg met een trekkertje dan pas je naadloos in het team. 

Namens het bestuur heel hartelijk dank dat jullie de banen mooi op orde houden en ga zo door!

Op de foto: Jorin van Vilsteren, Marcel van der Vaart, Jan Koch,  Erik van Gijtenbeek en Atte Anema. Overige commissieleden: Leon Lurvink, Marcel Verhey, Marc Schwieters, Marianne Smit, Louis van Vilsteren en Marco van Helden