De dame van de ledenpasjes

Dat we binnen TCO kleurrijke leden hebben is algemeen bekend. Mensen met mooie verhalen en een boeiende levensloop. Lutje Huijbregts is daar één van. Lutje werd geboren op het Brabantse platteland waar ze opgroeide tot een avontuurlijke jonge vrouw. Samen met haar man Lucas en hun drie kinderen gingen ze het avontuur aan en woonden en werkten ze onder andere in Peru, Tanzania, Zanzibar en Pakistan. Zo vertelt Lutje boeiend over hun tijd in Pakistan, over de hitte en de gewenning daaraan. Dat hun kinderen gewoon lekker speelden in de zandbak onder een schaduwdoek terwijl het tussen de 40-45 graden was. Ook het dragen van een sluier hoorde erbij als je de straat op wilde. Geen wonder dat hun dochter nu ook de hele wereld over vliegt voor KLM, het reizen en omgaan met andere culturen is haar met de paplepel ingegoten.    

In 1997 kwamen ze terug naar Nederland en in 2007 is Lutje lid geworden van TCO. Van origine is ze eigenlijk een fervent volleybalster, maar ze kreeg last van haar vingers en ging daarom op zoek naar een andere sport die wat minder belastend is voor lijf en leden. In 2015 heeft Lutje de ledenadministratie van Helèn Companje overgenomen. In die zes jaar zijn er veel dingen veranderd. Zo bezorgde Lutje eerst elk lid een zogenoemd bewaarexemplaar van het clubblad, waarin alle informatie stond die de leden nodig konden hebben. Dit is nu vervangen door de website en de clubapps waar TCO mee werkt. Ook was het aanmelden van nieuwe leden een aantal jaren geleden nog een enorme rompslomp. Nu is het slechts een paar handelingen in het nieuwe systeem, Lisa genaamd, dat de KNLTB hanteert. Pasjes komen nu over het algemeen al met drie dagen binnen, waar eerst tien dagen nodig waren. Daarom kunnen we nu als club ook sneller schakelen en kortlopende acties zoals de zomerchallenge aanbieden.

“Begin juni is voor mij de drukste periode, door de zomerchallenge. Dit is een zeer geliefd lidmaatschap dat TCO aanbiedt. De maanden juni, juli en augustus kun je lid worden tegen een zeer gunstig tarief en vele sporters zoals voetballers en volleyballers maken graag gebruik van deze aanbieding omdat bij hun dan de competitie ophoudt. Ik vind het hartstikke leuk om te doen, want als ik kom maak ik altijd iemand blij met een pasje. Ik bel even aan zodat ik zeker weet dat hij in goede handen komt en kijk of er nog vragen zijn die na de welkomstbrief nog niet zijn beantwoord”, zegt Lutje.    

Over de pasjes wil Lutje nog wel even wat kwijt: “Zorg dat bij aanmelding je profielfoto goed gelijkend is. Ik krijg soms foto’s binnen van hele voetbalelftallen of een net verbouwde keuken met een persoon erbij op. Dat is niet handig. Want ook hierin blijft de KNLTB zich ontwikkelen, waar we eerst per jaar een nieuw pasje kregen is dat nu niet meer zo. Sinds 2018 is de pas jarenlang geldig. Dan is het wel fijn dat er een goede foto op staat, zeker als je competitie wil gaan spelen.” Wellicht dat het ledenpasje in de toekomst gedigitaliseerd wordt d.m.v. een app, maar zover is het nu nog niet.    

Lutje dankjewel dat je al zes jaar trouw de inschrijvingen van nieuwe leden en alle daarbij behorende zaken behartigd voor TCO en wensen jou nog heel lang veel tennisplezier toe.