Verslag de olijke twaalfling

02 juni 2019


Na de afleveringen zoals ‘Verliezen doe je zo’ en ‘Ctrl-Alt-Delete, shift Enter’ is het tijd voor het slotstuk in de succesreeks van de Olijke Twaalfling.
 
John de Mol heeft zich nog niet gemeld maar ons eerste seizoen is zeer soap-waardig en kan zeker concurreren met ‘Love Island’ of ‘Wie is de Mol’? Alle elementen voor goede emo-tv waren aanwezig: verliezen, frustratie, pijn, gelijkspelen en veel blijdschap. Eentje ontbrak nog en dat was de volledige winst. Die hebben we op de valreep ook nog kunnen toevoegen aan ons repertoire.

Goed gemutst werden de dames uit Goor ontvangen met bananensoesjes en petitfourtjes. Wiesje, Kaatje, Lientje en Marietje waren ongeschonden uit de competitie strijd gekomen en nog blessure vrij, dus mochten aan de bak.
Zwaantje werd via de app nog om tactische tips gevraagd, want zij stond met haar hubbie op de camping. Zwaantje was lekker aan het ontspannen denken we want waar normaal hele bloemlezingen via de app volgen bleef het vrij stil.

Goed, dus op eigen kracht en inzicht koppels samengesteld. Wiesje en Marietje en Lientje en Kaatje waren de eerste combinaties.
Wiesje en Marietje maakten er niet zoveel ballen aan vuil en mepten zich met een keurige 6-4 en 6-3 naar de winst. Lientje heeft inmiddels een eigen slag die naar haar vernoemd is: ‘de Linda’. Dit zijn mooie diepe ballen, alles terugbrengen en de tegenstander de fout laten maken. Enige nadeel is dat het iets langer duurt, maar hier ook resulterend in een mooie overwinning voor Kaatje en Lientje.

Na een korte koffiebreak, want winnen smaakt naar meer, werd de baan voor de tweede set dubbels betreden. Kaatje speelde met Marietje en Lientje met Wiesje. Nou kunnen we heel ingewikkeld gaan doen, en een megaspannende aanloop schrijven, maar de titel verraadt al waar het op uitdraaide. Kortom beide partijen keurig gewonnen! Daarmee schoven we in het eindklassement nog één plaatsje omhoog en daarmee eindigen de twaalfling op de vijfde plek. Van de acht.... geen degradatie, veel plezier en al weer een nieuw team dat klaarstaat voor een zo mogelijk nog betere najaarscompetitie!

*Ben je ook enthousiast geworden en wil je ook competitie spelen, geef je dan op en doe mee!

____________________________________________________

En dan is het al weer vrijdagavond en klokslag 18.00 uur komt Kaatje voorrijden, op naar Geesteren! Al meezingend met 100% NL rijden we door het prachtige Twentse landschap en voor we het weten staan we al op de parkeerplaats. We zien de verlichting van de tennisbaan, maar waar is de ingang? Zwaantje, Wiesje, Sientje en Lientje gaan lopend op zoek en Kaatje rijdt er met de Opel achteraan. Zo hebben we de warming-up bij aankomst al gehad.

Terwijl Zwaantje en Lientje hun teamgenoten gezellig met de tegenstanders aan de thee en centimeters dikke plakken cake zien zitten, krijgen zij de deur van de kantine met geen mogelijkheid open. Ze kunnen kloppen en roepen wat ze willen, maar zonder succes. Gelukkig zijn er nog echte heren in Geesteren.

Dan is het tijd voor de wedstrijden: Wiesje en Sientje waren rap klaar, de tegenstanders waren goed op dreef en met 6-1 6-2 was de partij snel beslist. Kaatje en Lientje maakten er een lange partij van en kwamen volledig afgemat van de baan, ook helaas niet met punten, het werd 7-5 6-4. Ook de andere twee wedstrijden leverden geen winst voor de vijfling op, maar wel leuke partijen met mooie rallies. Uitslagen: 6-4 6-2 en 7-5 6-3.

Ondanks de nederlagen had de vijfling heerlijk getennist en werden er over en weer de nodige complimenten uitgedeeld. Onder het genot van tot de rand toe gevulde glazen en het complete Johma en Stegeman assortiment werd het al snel weer erg gezellig in de kantine. De nare, hoge ballen van de juf met de oorbellen waren we gelukkig al weer vergeten. Conclusie: we hebben lékker verloren!

Zonder punten, maar met een uitnodiging voor een bruiloft en een weddenschap over het songfestival in de pocket kunnen we alleen maar terugkijken op weer een geweldig tennisavontuur. “I feel like I win when I lose”.

 

------------------------------------------------------------------------- 

Ctrl-Alt-Delete is geen Shift-Enter

De altijd groeiende vierling, in het echt een twaalfling, had er vrijdag weer zin in. Einde van de week en lekker de baan op voor een partijtje tennis. Krullebol Engeltje en Peetje bestegen het centercourt, waardoor het publiek goed zicht had op een zinderende partij tennis. De eerste set was zo binnen door snoeiharde forehands van de gekrulde engel en briljante backhands van Peetje, de tweede set kwam Enter terug en was er zeker geen sprake van Ctrll-alt-Delete. Toch ging de winst vrij soepel naar Ommen. 

Op de andere baan huppelden Watje en Marietje vrolijk in het rond. Nou ja Watje wat minder, want die was donderdag volledig afgemat door Zwaantje. Marietje had zelfs haar personal trainer ingehuurd om aanwijzingen te geven, die ze natuurlijk meteen opvolgde, gehoorzaam als ze is….waardoor de tweede set opeens toch nog spannend werd. Maar helaas deze wedstrijd was meer Delete-Ommen, punt ging naar Enter.

De tweede ronde kwamen kanonnen Wiesje en Zwaantje erbij om Watje en Engeltje te vervangen.

Zwaantje-Peet is ook een goeie combi. Peet coacht Zwaantje naar elke bal. Zwaantje loopt zich helemaal het rambam met als effect dat zij de baan afstapt alsof ze een nieuw persoonlijk record op de 4x100m vlinderslag heeft gezwommen. Peet daarentegen ziet er nog net zo fris uit als voor de wedstrijd met haar knotje nog keurig in de plooi. De zenuwen van de spannende tiebreak, waren bij Peetje niet te zien, die werd gewoon koelbloedig binnen gehaald. Shift-Enter, punt naar Ommen.

Watje mocht naar de fysio en Wiesje ging het met Marietje tegen team twee van Enter proberen.

Wat kan die Wiesje spelen zeg, Marietje deed ook lekker mee, personal trainer keek af en toe ook heel tevree. Het poldermodel is in tennis nog geen aanrader, maar werkte wel een ontspannen partij in de hand. Wiesje overlegt gewoon als er een bal aankomt: ‘Heb ik!’, ‘Oh nee toch niet’, ‘Jij!’. Marietje begreep dit nog niet zo snel, maar dat komt vast ooit nog wel. Kortom: Ctrl-alt-Delete punt naar Enter.

Omdat we de punten weer eerlijk verdeeld hadden werd het een dolle boel aan de stamtafel in de kantine. Met een goed glas wijn, hapjes en bitterballen werd het een memorabele avond als je Marietje op Insta mag geloven. Zwaantje verteld op Instagram hoe bek en bek af ze is, en Peetje doet een oproep voor een karaoke-setje. (Beelden in bezit van de redactie). Kortom lekker getennist, mooie ballen geslagen, gezellig gekletst, top avond!

 

-------------------------------------------------------------------------

De 3e speeldag even paniek in de vooravond, Marretje heeft haar schouder overbelast en moet op doktersadvies  rust nemen. Gelukkig is Engeltje beschikbaar, als ze maar voor 8 uur op Koningsdag weer thuis is ivm de Aubade. 

 
We vertrekken vol goede moed richting Markelo. Lientje heeft de Zweedse bolide van Rupert meegekregen. De lieverd heeft vooraf eerst zijn auto leeg geruimd en gepoetst zodat we er met onze hutkoffers allen inpassen. Rupert heeft zelfs de navigatie ingesteld, dus zorgeloos vertrekken we, Lientje, Wiesje, Sinaatje, Engeltje en Zwaantje richting Markelo. Bij Raalte links i.p.v. rechts? Ja heus, via de meest toeristische route rijden we. Onderweg zien we de meest idyllische optrekjes en zo daar opeens, langs de kant van de weg zien we hem! Onze harten gaan spontaan sneller bonzen, een “heuse” Landheer volgens 4 van ons. De nuchtere Groningse Zwaantje, ziet alleen zijn hoge groene rubber laarzen en zegt, “t ‘is n boer” maar de anderen zien zijn echte lamswollen trui en optrekje op de achtergrond en zijn ervan overtuigd, hij is van adel. 

Al lachend en zwetend, rijden we verder. Een warming up is niet meer nodig. Op de achterbank zitten we te klotsen onder onze oksels, zo warm is het, menig knop geprobeerd maar verkoeling kregen we niet. Via Dieka kwamen we uiteindelijk bij de tennisbanen. De toon was gezet. Nergens meer n parkeerplek te vinden, dus maar n eind terug gereden en geparkeerd bij het zwembad en langs de openbare weg, bepakt met onze tennistassen richting het tennispark. Het hek, kraakte en piepte, zijn we wel goed? fluisterde de een tegen de ander? Het lijkt hier zo verlaten en de struiken hangen tot ver over het pad, zal het de achter ingang zijn? Op onze hoede gaan we door het hek en vervolgen onze weg over het paadje. Na tientallen meters, wordt het lichter en horen we plop plop.  
 
Opgelucht halen we adem, we zien tennisbanen en mensen. In de kantine aangekomen, worden we verwelkomd door het TEA team, strak gekleed in groene panterhemdjes en groene trainingsjacks. Zoveel indrukken van onze gastdames, niemand durft iets anders bestellen dan thee, alleen Lientje, die nog onversleten is deze competitie, is niet onder de indruk en bestelt een koffie. Ze heeft t geweten, een sterk bakje. het is druk in de kantine, 4 teams thuis en 5 banen er wordt gespeeld met een wisselbaar. En als het gaat regenen of het wordt later dan half 12 dan worden de wedstrijden voortgezet op de binnenbanen. Engeltje krijgt het wel n beetje benauwd, zal ze de aubade wel halen? Ze komt meteen in actie en kiest ervoor om samen met haar “pinkstertoernooi maatje” te starten voor de eerste wedstrijd. Met dekentjes en n 2e kop thee en koffie, nemen we plaats op de bank om er maar n gezellige avond van te maken. Terwijl Wiesje en Engeltje reuze hun best doen zijn de “ groene panters” oppermachtig. Ze slaan ballen door het midden, slices ballen, topspin, aces. We zijn kansloos binnen een half uur is de eerste set al gespeeld en staat het al 2-0 in de 2e. Dan maar n complimentje aan de tegenstanders op de bank over hun mooie outfit. Krijgen we meteen een lesje Twents inkopen en zuunighaid. Hemdje kost €4,50 en trainingsjack €10 bij de Zeeman. Dus als je in Twente een compliment geeft, hoor je wat iets kost en waar je het kunt kopen. Inmiddels is de wisselbaar vrij en mogen Lientje en Zwaantje de baan op. Samen met de tegenstanders togen ze richting baan 4, maar helaas, er staat al een herenteam van het mixteam klaar en moeten we terneergeslagen weer richting de bank. 
 
Uitleg over de wisselbaan, brutaliteit en volledig zijn volgt. Inmiddels nadert de wedstrijd van Wiesje en Engeltje een climax. Wiesje gooit alle power in n bal, deze komt met zoveel kracht op de tegenstander af dat ze stijl achterover slaat en letterlijk met haar achterwerk op de grond beland. Zo een puntje gescoord, nog een paar zulke ballen en die ellendig 0 verdwijnt van het scorebord. Maar helaas, er volgt nog een 2e harde bal, waardoor het racket letterlijk uit de handen van de tegenstander schiet maar daar blijft het verder bij. 
 
Eerste verliespartij in de pocket. Nu de beurt aan Lientje en Zwaantje. De toon wordt meteen gezet, 1-0 voor, 1-1, 2-1 voor. Tot 4-3 voor, daarna breken de tegenstanders terug en wordt de eerste set met 6-4 verloren. In de 2e set pakken ze meteen weer n voorsprong. Lientje is inmiddels gewend aan de draaiende opslag van de tegenstander en weet deze ballen mooi te retourneren, cross vlak over het net, de tegenstander heeft geen weerwoord op deze mooie ballen. Het contact in de wedstrijd was al minimaal maar het humeur van de tegenpartij werd er niet beter op. Met een 3-6 in de 2e set op naar de super tiebreak. Voortvarend gaan we van start en na de wissel 3-3 lopen we uit naar 5-3, helaas nemen daarna onze zenuwen het spel over en wisselen we bij 6-6, nu is de concentratie even zoek en maken de tegenstanders de punten. De score is zenuwslopend 7-6,8-6,8-7, 8-8, we lopen weer in maar dan....9-8, matchpoint voor de tegenstanders. Zwaantje staat te bibberen als ze die verdraaide opslag moet ontvangen, maar dankzij de coachende woorden van Lientje, besluit ze rust te bewaren en te retourneren. Gelukkig, de tegenstanders hebben moeite door het verstoorde spel van Zwaantje, lange en korte ballen wisselt ze af het wordt 9-9. Wiesje staat inmiddels langs de lijn en ziet en hoort de frustraties bij de tegenpartij. Juist haar aanwezigheid geeft Lientje en Zwaantje het zelfvertrouwen terug en met een lange rally weten ze de tiebreak met 11-9 te winnen. Tussenstand 1-1. Inmiddels staan Sinaatje en Engeltje op de baan voor de 3e partij. Het gaat mooi gelijk op tot 4-4. Dan volgt er even een moment van zwakte en maakt  de tegenstander meteen gebruik van dit moment. Met 6-4 eerste set, lijkt de 2e set een aantrekkelijke partij te worden. Maar niets is minder waar, de service van Engeltje tikt vol op de plastic lijn van de gravelbaan. “Uit” roept de tegenstander, waarop Sinaatje helemaal uit het veld geslagen is. Voordat ze zich weten te herwinnen, staat het al 5-1 en loopt de wedstrijd tegen het einde. Inmiddels zijn Wiesje en Lientje ook aan de laatste partij begonnen, Lientje, normaal gesproken de rust en sportiviteit zelve, bemerkt de gespannen sfeer bij de tegenpartij. Wiesje vernam tijdens het inspelen al dat haar scherpte en retourneren weer lekkerder begon te lopen dan in de eerste partij. Het belooft dus een gevecht om het 4e punt te worden. Wordt het in de beslissende laatste partij een deling van de punten of gaat Markelo met 3-1 de boeken in. Aan Wiesje en Lientje zal het niet liggen. Ze spelen snoeiharde ballen door het midden. Lientje lange ballen in het achterveld, er ontstaan leuke rally’s en ze knokken voor wat ze waard zijn. Inmiddels zijn Sinaatje en Engeltje ook langs de lijn aangekomen voor extra aanmoediging. Helaas geeft Markelo niets cadeau en wordt de  uitslag 3-1. Waar we vol goede moed zijn vertrokken, was de uitslag een domper op onze feestvreugde, maar wel weer een ervaring rijker.Vol goede moed kijken we alweer uit naar de volgende wedstrijd thuis. 
 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De olijke vierling speelt thuis

Waar vorige week nog handschoenen, oorwarmers en andere winterse spullen werden ingepakt, was het deze week zaak om zonnebrillen, water en zonnebrand bij de hand te hebben. Goede vrijdag was met recht goed te noemen, een stralend zonnetje zette ons prachtige tennispark in volle gloed met bomen in bloei waar zelfs de Keukenhof nog jaloers op kon zijn. Een erehaag van prachtige roze kersenbloesem verwelkomde onze tegenstanders uit Nijverdal. Zij hadden echter weinig oog voor de omgeving en kwamen maar voor één ding: de punten!

Strak in teamtenue, die naadloos bij de kersenbloesem paste, presenteerden zij zich aan de olijke vierling2.0. Deze week bestaande uit: Peetje, Theetje, Lientje en Marietje. De vierling had meteen door dat dit andere koek was dan Bornebroek. Er werd nog een overheerlijk cake, die Theetje had gebakken, in de strijd gegooid om het spreekwoordelijke ijs te breken, dit lukte maar ten dele.

Goed, het strijdtoneel werd betreden en het ging er hard aan toe. In rally’s die niet zouden mistaan op Wimbledon werd er gestreden om elke punt.
Peetje, vast het halfzusje van Serena W., toverde de ene briljante backhand na de andere te voorschijn, en Marietje deed ook enorm haar best om het hoge niveau bij te benen. De eerste set was dan ook snel in de pocket. Toen de tegenstanders echter aan de bal en baan gewend raakten werd het moeilijker en de tweede set was voor de roze panters. De tiebreak werd nipt verloren, helaas... Gelukkig was het duo Theetje en Lientje ijzersterk bezig en wonnen gewoon hun partij met eveneens een tiebreak. Maar omdat Marietje niet kan tennissen en tegelijkertijd kijken naar een andere partij blijft u verstoken van een lyrisch verslag.

De tweede ronde mocht Lientje met Peetje en Theetje met Marietje. Hier leerde Marietje dat als je een punt op 40-30 verkloot, pardon my language, er niets aan de hand is maar dat je alleen harder moet zweten. Dat wist de wijste van de vierling, Theetje, te vertellen. Ik zeg een waarheid als een koe..Na dik twee uur verlieten ze de baan, bezweet maar zonder punt...

Lientje kreeg een lesje in winnaarsmentaliteit. De tegenstander had het op Lientje gemunt, omdat ze merkten dat Peetje nog net iets handiger met de bal is. Dus daar moesten de punten gepakt worden. Dat vond Lientje heel normaal, toen Peetje daarop zei, dat de backhand van één van de tegenstanders niet zo goed was en dat zij daar vol op moesten spelen, vond Lientje dat zielig. Na een stukje coaching van Peetje, waar zelfs Louis van Gaal nog een puntje aan kan zuigen, was Lientje ook doordrongen van de zaak en stapten ze na een dijk van een partij met ijzingwekkend spannend slot als winnaar van de baan.

De bardames verwenden de olijke vierling en hun gasten met lekkere hapjes en een top service. En zo werd het weer een memorabele avond in de tenniscarrières van het team Klet’s haar d’r over!
De olijke vierling speelt uit in Bornerbroek


Het was eindelijk vrijdag 12 april, 18.00 uur en de olijke vierling mocht uit naar Bornebroek. Marietje wilde zo graag dat ze al een week te vroeg klaar stond, maar nu was het dan echt zover. Zwaantje had de auto geregeld van haar vriend en met de luxe wagen haalde ze iedereen op van huis.
Tennistassen werden ingeladen en Kaatje verbaasde zich over de airco-kwaliteit van de stoere Zweedse slee. Bleek dat de achterklep nog open stond....
Afijn alles lag nog keurig in de achterbak, mede dankzij de uitstekende wegligging van onze bolide, die Zwaantje op de heen- en Wiesje op de terugweg uitvoerig hebben getest. Nee zuinig is er niet gereden.

Goed eindelijk aangekomen in het altijd vriendelijke Twente werden we hartelijk begroet door onze gastdames. Er werd eerst wat gekeuveld en koffie gedronken. Gelukkig hadden de olijke vierling allemaal een diploma Twents en konden ze moeiteloos communiceren met Annet, Mia, Wilma en Maria. (Nee, niet uit de Mariaparochie maar een dorp ernaast).
Maar er moest natuurlijk ook getennist worden, dus teams samengesteld, en als dartele koeien die in het voorjaar voor het eerst weer de wei in mogen, betraden de dames het centre-court van Bornebroek.

Er werd hard gestreden, snoeiharde aces van Zwaantje, briljante backhands van Kaatje, wonderschone precisie ballen van Wiesje en mazzelballen van Marietje zorgen voor twee gewonnen en twee nipt verloren partijen. Alles met tiebreak gespeeld.

De after-tennis was ook uitstekend verzorgd en we hebben een kijkje in de Twentse hapjes keuken gehad. En dat was niet zuunig, glaasies tot aan’n rand vol hapjes meer aj kunt et’n en veur aj’t weet is het 01.00 uur aj weer op hoes an jakkert. Kortom de olijke vierling zijn fijn een avond op stap geweest en kijken al weer uit naar hun volgende avontuur op gravel, kunstgras of all weatherbaan.

Veel tennisplezier en tot ziens,

Marietje
 

Nieuwscategorieën