Thea Vosjan-van Lohuizen nieuwe penningmeester STPO

24 januari 2023

Thea Vosjan-van Lohuizen heeft het stokje overgenomen van Ronald Hartholt en zal alle financiële zaken afhandelen die onder de STPO (Stichting Tennispark Ommen red.) vallen. Zoals een echte boekhouder betaamt heeft ze de voorgelegde vragen keurig beantwoord en op zo’n goudeerlijke manier dat je na het lezen van haar stukje een zeer zuiver beeld hebt van deze heerlijke opgewekte no-nonsense dame, die zeker in de top vijf van sterkste spelers van TCO thuishoort.

Ik stel me graag even voor: Ik ben Thea Vosjan - van Lohuizen, geboren en getogen in Ommen en al sinds mijn tienerjaren lid van Tennisclub Ommen. In het dagelijks leven hou ik me met allerlei interessante mensen, werkzaamheden en hobby's bezig.

Ik ga me, binnen TCO, bezig houden met de financiën van Stichting Tennis Club Ommen. Dat zal niet persé mijn hobby worden, maar heb er alle vertrouwen in dat we het financiële deel van onze club ook samen op orde kunnen houden. Penningmeesterschap heeft veel raakvlakken met mijn werkervaring op het gebied van boekhouden en kwaliteits- en HR-management.

TCO is voor mij een club waar ik lekker mijn eigen ding kan doen. De ene keer is dat fanatiek trainen, een andere keer is het heel gezellig dubbelen met na afloop een drankje in het clubhuis. Waar ik kan genieten van een zeer divers gezelschap. Tennis is, afgezien van de hele spannende wedstrijden, een manier van ontspannen.

Mijn geheime wapen? Ik ga een tipje van mijn geheime sluier oplichten. Ik sla de bal één keer vaker (binnen de lijnen) terug dan jij. Althans, dat is altijd het plan. Sowieso, een plan hebben.....is altijd een goed idee!   Tja, dan nog de vraag. Waar kies je voor? "Meedoen is belangrijker dan winnen" OF "Zilver voelt als goud verliezen" Voor iemand die totaal niet goed is in verliezen, is dat een super lastige vraag om te beantwoorden. Het komt hierop neer: bij gezelligheid wedstrijdjes, doe ik mijn uiterste best om het "meedoen is belangrijker dan winnen" principe toe te passen. Ik wordt hier steeds beter in. Maar zodra het gaat om toernooien/competitie, dan moet er over het algemeen, heel wat water door de Vecht voordat ik tevreden ben met een verliespartij. Ik speel graag wedstrijden om te winnen, want winnen voelt zo ontzettend fijn. Concluderend; de stelling "zilver voelt als goud verliezen" zal vermoedelijk het beste bij me passen”, aldus de eerlijke nieuwbakken STPO-penningmeester.

Thea welkom in het bestuur en heel veel plezier met je taak. Misschien wordt het wel zo leuk dat het je nieuwe hobby wordt.