TCO-jeugd Nieuwsbrief januari 2020

12 januari 2020

Beste ouders van onze jeugdleden,

Allemaal een goed gezond en heel leuk en sportief 2020 gewenst !
We beginnen dit nieuwe jaar met een mail met alleen maar leuke mededelingen.

Nieuwjaarsparty

We hopen met al onze jeugdleden te kunnen toasten op een Top-jaar!

Wanneer: Vrijdag 17 januari van 18:00 tot 19:30 in Baan7
Programma: We starten met een chique Nieuwjaars diner. Hierna gaan we de hersenen, handen en voeten laten kraken tijdens de hilarische ‘TCO-Pubquiz 2020-junior’ Vanaf 19:30 kunnen de kinderen weer opgehaald worden.

Tennisles dinsdag 14 januari en vrijdag 17 januari:

De tennisles van vrijdag 17:00-18:00 gaat gewoon door. Hier willen we een grootse ‘Nieuwjaars Tennisles’ van maken voor alle lessers. De les van vrijdag 16:00-17:00 komt te vervallen, de kinderen uit deze les worden dus een uur later verwacht en tennissen ook van
17:00-18:00. Ook willen we de kinderen die dinsdag 18:00-19:00 les hebben er graag bij hebben . Hun tennisles op dinsdag gaat ook gewoon door.

Sven verzorgt deze super tennisles met enige assistentie her en der.

Voor deze Nieuwjaarsparty kunnen we nog wel een beetje hulp gebruiken. Met name voor het voorbereiden van het diner, tijdens het diner en na afloop. Heb je zin te helpen bij deze leuke activiteit, graag!

Jeugd Vechtdal Tour

We zijn in december begonnen met onze Vechtdal Tour. Helaas is de editie van 15 december niet doorgegaan i.v.m. te weinig aanmeldingen. De speeldag voor Rood/Oranje in Hardenberg op 30 december was wel een groot succes. Er staan nog 3 edities op het programma voor 2020; 19 januari, 9 februari en 1 maart. Helaas kan 19 januari niet doorgaan, maar 9 februari in Ommen en 1 maart in Dedemsvaart gaan door! Het lijkt ons een mooi streven om op zondag 9 februari, in eigen huis, met al onze jeugd deel te nemen. Doe mee en zet vast een krul in de agenda. Laagdrempeliger kan het niet en op je eigen tennisbanen spelen is altijd extra leuk!

Gratis 2e tennisles

- mooie voorbereiding op de Voorjaarscompetitie-

Op woensdag 4, 11, 18 en 25 maart biedt TCO haar jeugdleden gratis een tweede tennisles aan. Op de woensdag, eind van de middag, zal Rendy Drost, onze nieuwe tennisleraar, de extra lessen verzorgen. Tijdens deze lessen ligt de nadruk op het spelen van wedstrijdjes. Extra aandacht voor de spelregels, het speelveld, ‘etiquette’ op de baan, etc. Voor de oudere
kinderen wordt er aandacht besteed aan tactiek. Maar uiteraard staat de fun van het spelen van wedstrijden centraal. Hiermee zorgen we ervoor dat de kinderen goed voorbereid en enthousiast aan de Voorjaarscompetitie kunnen beginnen. Tegelijkertijd hopen we dat dit aanbod vanuit de club
een steuntje in jullie rug is om jullie kinderen aan te melden voor deze Voorjaarscompetitie. Het gaat er echt allemaal heel vriendelijk aan toe tijdens de competitie.

Voorjaarscompetitie Rood / Oranje / Groen / Junioren

Eind maart begint zij, de Voorjaarscompetitie. De Junioren zijn al bij de KNLTB aangemeld hiervoor. Voor Rood, Oranje en Groen moet dat maandag a.s. (13 januari) gebeuren. Van enkele ouders heb ik weken/maanden geleden al gehoord dat hun kind gaat meedoen. Maar nog even een check:

Van de partij zijn m.i. in ieder geval:

Jurre - Myrthe - Seb - Sander - Luuk Schwaanhuyser - Isabella - Patricia - Thijmen de Graaf - Tim Gaasbeek - Wessel

Misschien: Bjorn de Graaf

Laten jullie even weten of dit klopt? Ben ik iemand vergeten ??Als ik niets van jullie verneem dan meld ik maandag bovenstaande kids aan. I.v.m. niveau-/leeftijdsverschil en het feit dat een team niet groter mag zijn dan 6, worden dit waarschijnlijk 2 teams. Een team Oranje en een team Groen. Maar dit overleg ik ook nog even met Sven/Rick

Speel(zon)dagen Voorjaar Oranje zijn:
29 maart - 5, 13 en 19 april - 17 en 24 mei - 1 en 7 juni

Speel(zon)dagen Voorjaar Groen zijn:
5, 13 en 19 april - 10, 17 en 24 mei - 1 juni

Kijk voor meer info op https://www.tenniskids.nl/over-tenniskids/wedstrijdaanbod/kia-tenniskidscompetitie/

-------------------------------------------------------------------------------------

Zo, dit is wel weer even genoeg.

We hopen dat de enthousiaste indruk die wij momenteel krijgen van zowel onze jeugdleden als hun ouders, klopt en dat we elkaar komend jaar veelvuldig treffen rondom de banen en in Baan7 !

Groet, ook namens Anja, Hilde en Frans,Christine
06.13 42 15 74