Start Jeugd Vechtdal Tour

05 november 2018

Zondag 4 november was de eerste speeldag van de Jeugd Vechtdal Tour en het was gelijk een groot succes.
Het idee kwam uit de koker van de jeugdcommissies van Ommen, Hardenberg, Dedemsvaart, Nieuwleusen met als doel: tennisplezier voor de jeugd, zonder veel reistijd, compact speelschema en wedstrijden op je eigen niveau.

Dit keer was Dedemsvaart de hostende club. ’s Ochtends speelden eerst de jongste kinderen (niveau Rood), gevolgd door de Oranje en Groen spelende jeugd. Dit werd begeleid door Sven Boers van tennisschool DRIVE met de hulp van Grant. De kinderen, die al ervaring hadden met het spelen van wedstrijden konden lekker knallen en de jeugd die hier nog niet zoveel kaas van had gegeten, kreeg de beginselen van het wedstrijd spelen aangeleerd.
’s Middags was het de beurt aan de oudere jeugd, tot 18 jaar. De jeugdcommissie van Dedemsvaart zorgde voor een afwisselend speelschema (inclusief versnaperingen) en er werden mooie potten gespeeld.
De tweede speeldag van deze Jeugd Vechtdal Tour is op zondag 2 december op het sportcomplex van TCO Ommen.
We gaan er vanuit dat we dan net als tijdens de eerste dag weer zo’n 50 kinderen kunnen verwachten. Daarom zullen deze dag van 11:00-16:00 alle 6 banen gereserveerd staan voor dit jeugd evenement.