Protocol tennis jeugd t/m 18 jaar Tennis Club Ommen

29 april 2020

Vanaf 29 april kan de jeugd tot en met 18 jaar weer onder strakke voorwaarden tennissen op ons sportcomplex. Daarbij volgen wij de richtlijnen en het protocol NOC NSF en de aanvullende richtlijnen van de KNLTB. Daarnaast is er verder goedkeuring van de gemeente Ommen nodig.

Een paar belangrijke zaken:

• er moet altijd een toezichthouder aanwezig zijn, ook bij vrij spelen
  • er kan alleen worden getennist op afspraak (bijv. lessen) of (digitale) reservering met een toezichthouder. Bv. als er een training is, kunnen andere jeugdleden vrij tennissen.
  • het brengen en halen van de kinderen kan vanaf de parkeerplaats bij ons complex.
  • ouders mogen niet langs de baan blijven staan
  • het clubhuis en de kleedkamers blijven gesloten
  • ga na het tennis meteen weer naar huis

De trainingen:

• de jeugdlessen die vanaf febr./maart stonden ingepland kunnen weer doorgaan.
  • tijdens de meivakantie kunnen lessen worden ingehaald
  • wij verwachten, dat veel jeugdspelers de komende periode extra willen tennissen en trainen. Hiervoor wordt een duo of kleine groepstraining aangeboden door de tennisschool.
  • ook gaat de tennisschool extra fysieke lessen van één uur aanbieden. Deze lessen hebben als thema “lekker samen bewegen”
  • trainingen zijn, net als anders, ingedeeld op leeftijd. De groepen t/m 12 blijven daarmee gescheiden van de groep 13 t/m 18 jaar.

Op het tennispark:

•  de kooi met baan 5 & 6 is uitsluitend bedoeld voor de jeugdtraining. Deze kooi zal aan twee zijden open zijn om komende en gaande jeugd voor de trainingen te kunnen scheiden.
  •  de kooi met baan 3 & 4 kan gebruikt worden door jeugd voor vrij tennissen met toezichthouder. Bij vrij tennissen blijven leeftijdsgroepen gescheiden (t/m 12 en 13 t/m18)
  • toezichthouders zijn de tennisleraren, bij training en vrijspelen
  • ouders of andere volwassenen kunnen niet als toezichthouder optreden.
  • toezichthouders hebben toegang tot (nood)toilet, AED en EHBO

Het vrijspelen kan alleen tijdens trainingen en volgens onderstaande tijden

De contactpersonen tijdens deze corona periode zijn:

Vanuit bestuur TCO:                                          Vanuit tennisleraren:

Frans Klaassen (06-27 04 43 44)                   Sven Boers (06-53 58 53 27)

Bram Hoving (06-21 86 43 13)                      Rendy Drost (06-10 52 94 51)

Namens het bestuur,

Bram Hoving/Frans Klaassen