Invoeren meerjaren ledenpas m.i.v. 2019

14 januari 2019

Het nieuwe tennisseizoen staat voor de deur. We informeren je daarom graag over de KNLTB ledenpas en de toekomst hiervan. Vanaf dit jaar gaat er namelijk het één en ander veranderen. In 2019 ontvangen verenigingen voor ieder actief lid een meerjaren ledenpas in plaats van de jaarlijkse ledenpas. In eerste instantie gaat het om een ledenpas met een geldigheid van twee jaar. Na deze periode bekijken we of de ledenpas in de toekomst langer geldig zal zijn.

Waarom een meerjaren KNLTB ledenpas?
Samen met 1700 tennisverenigingen streeft de bond er naar om een duurzaam tennisklimaat te realiseren. Ze stimuleren verenigingen te verduurzamen en willen hier ook zelf een bijdrage aan leveren.

Uitlever schema
De Ledenadministrateur krijgt in de periode februari/maart voor ieder actief lid van de vereniging een meerjaren ledenpas toegestuurd. Het uitlever schema van de passen wordt begin februari bekend gemaakt. De huidige ledenpas is geldig t/m 31 maart 2019. Wij zullen jullie in februari informeren, wanneer de pasjes kunnen worden opgehaald.

Updaten, vernieuwen “oude” profielfoto

Het is nu het moment om je "oude" profielfoto te actualiseren. Via “Mijn Club” en de KNLTB Clubapp kun je  jouw “oude” profielfoto vernieuwen c.q. updaten.
Ga naar “Mijn profiel” en klik op de huidige foto.
Upload een nieuwe foto en bevestig dit.
Je krijgt de melding, dat de ledenadministratie hiervan bericht heeft ontvangen en dit moet goedkeuren. Na goedkeuring wordt de nieuwe foto in de digitale omgeving getoond en zal met ingang van het nieuwe jaar ook op je nieuwe spelerspas staan.

Competities en toernooien
Op de meerjaren ledenpas wordt de speelsterkte niet meer getoond. Dit heeft consequenties bij het spelen van competitie en toernooien. In 2019 geldt het spelersprofiel op MijnKNLTB als legitimatie. Het algemeen reglement, competitie- en toernooireglement worden daarom aangepast. In deze reglementen, die in januari worden gepubliceerd, zullen alle vernieuwde procedures omtrent competities en toernooien nauwkeurig worden uitgelegd.

Digitaal Afhangbord
Op het digitale KNLTB Afhangbord kunnen leden eenvoudig inloggen met de meerjaren ledenpas om bijvoorbeeld een baan te reserveren. Het systeem is naadloos geïntegreerd met het ledenadministratiepakket. Een up-to-date ledenbestand zorgt er zodoende voor dat alle actieve leden kunnen afhangen en alle afgemelde of geblokkeerde leden geen toegang hebben tot het Afhangbord. Ook in 2020 kunnen actieve leden probleemloos inloggen met de meerjaren ledenpas.

Toegangscontrole
Het bondsnummer en/of jaartal op de magneetstrip van de ledenpas worden gebruikt om de geldigheid van de pas te valideren. In 2019 verandert er daarom nog niets wat betreft de toegangscontrolesystemen. Je kunt eventuele problemen in 2020 voor zijn door die validatie op het jaartal te verwijderen als het toegangsbeheersysteem dat toestaat. We zijn in gesprek met een aantal aanbieders van toegangsbeheersystemen over hoe de "toegangscontrole van de toekomst" er uit komt te zien. Eerder dit jaar hebben we daar ook al ideeën over uitgewisseld met enkele verenigingen.Bram Hoving