Hoe past sporten in je drukke agenda?

10 maart 2019

Hoe past sporten in je drukke agenda?

Door de drukte van werk en gezin komt het er bij velen niet van om zelf actief te sporten.  Vaste tijdstippen van training en wedstrijden passen moeilijk in de overvolle agenda. Terwijl het belang van fysieke en mentale fitheid juist cruciaal zijn om alle ballen hoog te houden. Sommige sporten, zoals tennis, zijn echter gemakkelijker in te passen in een volle agenda.

Ommenaar Franc Rosendal heeft zo’n volle agenda. Hij werkt ruim een derde van de maand in verre landen en heeft een gezin met kinderen en sport graag. Franc is lid van Tennis Club Ommen (TCO). Hij vertelt waarom juist tennis zo goed past in zijn drukke leven. Het belangrijkste voor mij is, dat het flexibel in te passen is in de agenda, want met name door het vele reizen kan ik vaak niet op een training zijn of aan een reguliere competitie mee doen. Bij de tennis is dit geen probleem, er zijn doorlopend activiteiten, waar ik wel aan mee kan doen. Een belangrijk voordeel bij TCO vind ik, dat je alleen betaalt voor de lessen dat je aanwezig bent. Tijdens toernooitjes van de club heb ik mensen leren kennen, waarmee we Whats app groepjes gevormd hebben, waardoor we onderling regelmatig afspreken om een potje te spelen. Als ik ’s middags pas weet of ik tijd heb, kan ik ’s avonds nog meedoen.
In de keus, die ik voor tennis gemaakt heb, speelde ook mee, dat je kunt tennissen tot op hoge leeftijd en het weinig blessuregevoelig is. Een ander voordeel is, dat je het hele jaar kunt tennissen, zeker met de “all-weather” banen van TCO: zomer en winter, zonder stops. Door de week of in het weekend, de tennisbanen zijn altijd open. Je kunt het daarom ook mooi naast een teamsport doen. Handig is bovendien, dat je thuis via de clubapp een baan kunt reserveren, alhoewel dat bijna nooit nodig is, omdat er voldoende vrije banen zijn. Tennis verbindt ook de generaties. Je kunt tennissen met je kinderen of met je ouders.
Franc vertelt verder, dat zijn enthousiasme voor tennis enerzijds voortkomt uit de flexibiliteit, die past bij zijn situatie, maar anderzijds, omdat hij de sfeer bij TCO geweldig vindt. “Iedereen is gemotiveerd en je wordt goed opgevangen. De trainer is erg goed, de lessen zijn flexibel en betaalbaar en de faciliteiten zijn uitstekend”, sluit Franc zijn verhaal af.

Open dag zaterdag 23 maart van 13.00 uur - 16.00 uur.

De open dag is een perfecte kans om kennis te maken met tennis.

Er zijn wedstrijden te zien, je kunt zelf een balletje slaan, kennismaken met Tennisschool Drive en alle informatie over TCO krijgen. De open dag is uiteraard voor alle generaties!

Iedere woensdagavond vanaf 19.30 uur is iedereen welkom bij de beginners- en herstarters inloop om kennis te maken met tennis bij TCO. Rackets zijn aanwezig.
Voor vragen bel 06 26552674 of mail [email protected] of zie de website: www.tennisclubommen.nl.

Tennis Club Ommen is onderdeel van Sportpark Westbroek, het tweede bruggetje links.

+31 6 34852006