Gerdien Martens nieuwe secretaris van TCO

24 januari 2023


Gerdien Martens is de tweede dame die zich mag voorstellen en ook zij schrijft, net als Thea, zoals ze acteert in het dagelijks leven. Gerdien is recht door zee, houdt niet van gezeur en veel omhaal van woorden. Vandaar dat er een ultrakort stuk terug kwam op de redactie, maar met een beetje navraag komen we al gauw iets meer te weten van deze kordate dame. Schuingedrukt zijn de aanvullingen van de redactie.  

Ik ben Gerdien Martens, woon in de Dante met man en kids Door haar zoons is het ook heel goed mogelijk dat je haar langs de lijn bij FC Ommen ziet staan. Andersom supporten haar zoontjes ook graag bij de tennis. Vorig jaar, tijdens het Dubbel Open, had één van de jongens prachtige borden geschilderd om de trainingsmaatjes van Gerdien, Sasja Palstra en Annewies de Haan, aantemoedigen.

Tennis/TCO betekent voor mij even lekker ontspannen en tegelijk fanatiek bezig zijn. Probeer graag elke keer net de grens iets te verleggen van wat ik kan en tegelijkertijd heb ik het toch graag erg gezellig op de baan. Woensdagochtend wordt de techniek onder vakkundige leiding van Rendy bijgeschaafd en verbeterd het spel van Gerdien in rap tempo.

Binnen het bestuur ga ik mij bezig houden met het secretariaat; graag houd ik de dingen simpel en effectief. Getuige de snelle en effectieve manier van verslag maken tijdens de ALV, die Gerdien afgelopen vrijdag liet zien, gaat dit vast helemaal goed komen. Ze communiceert kordaat, zoekt proactief antwoorden en neemt actie.

Meedoen is belangrijker dan winnen op de gezellige momenten. Maar zilver voelt als verliezen als het er echt toe doet. Supereerlijk als je bedenkt dat ze dus ook de jeugd bij de voetbal heeft gecoacht en ze hele mooie technieken bedacht om de jonge helden van FC Ommen te motiveren ook al gingen ze met 20-0 van de mat. Dan kregen ze voor elke tegengehouden goal een beloning, “want hé het had ook 30-0 kunnen worden, dus jongens goed gedaan!’ Helaas is de liefde voor de balsport bij de jongens bekoeld en zodoende kreeg Gerdien tijd om voor TCO wat te betekenen. Tegenwoordig vind je haar nog wel op de atletiekbaan of glimmend van trots bij een muziekuitvoering. Maar terug naar de vraag: Meedoen of winnen? Dat ze de lat voor zichzelf heel hoog durft te leggen blijkt wel uit het Reuvers toernooi in Nieuwleusen. Met Thea Vosjan schreven ze zich in voor DD6. En daarin werden ze ook nog eens kampioen. Daar was het dus zeker heel leuk om mee te doen en werd er geen zilver maar goud binnen gesleept. Winnen dus. We gaan nog veel van deze dame horen. 

Gerdien veel succes met het zwaaien van de scepter over het secretariaat.         

Nieuwscategorieën