Gebruik je stem verstandig, stem op TCO

11 oktober 2020

Rabobank startte vorige week met haar jaarlijkse actie ‘Rabo ClubSupport’. Hiermee ondersteunt zij lokale clubs en verenigingen met haar kennis, netwerk en op financieel wijze. Rabobank schrijft deze actie jaarlijks uit waarbij leden van de Rabobank hun stem kunnen uitbrengen op diverse clubs en verenigingen in de buurt die jouw dagelijks leven omgeving betekenis en kleur weten te geven. Elke stem die uitgebracht wordt resulteert in een financiële bijdrage voor de club van jouw keuze.

Uiteraard doet TCO ook mee aan deze actie en net als de Rabobank onderkent zij het belang van duurzaamheid en het samenwerken aan een betere toekomst. Tennisclub Ommen is één van de voortrekkers op het gebied van duurzaamheid en heeft als één van de eerste sportclubs in Ommen geïnvesteerd in duurzame LED-verlichting en alle baanverlichting overgezet op deze energiezuinige verlichtingsmethode.

Daarnaast pakken wij onze maatschappelijke verplichtingen ook met plezier op en zijn wij nauw betrokken bij het sport- en preventieakkoord ‘Samen fitter verder’, opgezet door de gemeente Ommen, waarbij bewegingsaanbieders, onderwijsorganisaties en organisaties op het gebied van welzijn en gezondheid zich inzetten om de inwoners van Ommen meer te laten bewegen en daardoor bij te dragen aan een gezondere en fittere levensstijl.

Deze zaken kosten geld. Om een voorbeeld te noemen: Uiteraard onze Ledverlichting en zonnepanelen. Dit zijn grote investeringen voor een club van ons formaat. De sportinstuiven, die in samenwerking met scholen worden georganiseerd, kosten geld door het inhuren van professionals die de kinderen gratis clinics te geven. Dit bieden wij graag aan, om zo iedereen kosteloos met sport en tennis kennis te kunnen laten maken, omdat wij vinden dat elk kind moet kunnen genieten van sport en spel.

Tot slot speelt Corona ons ook parten, want onze enige inkomstenbron, de omzet in de kantine, is dramatisch gedaald. Hierdoor is de begroting aardig onder druk komen te staan.  Gelukkig is tennis bij uitstek een Corona-proof sport is gebleken. Hierdoor hebben we afgelopen maanden veel nieuwe zomerleden mogen begroeten, waar er diverse van zijn gebleven.

Toch willen we aan de weg blijven timmeren en onze sportclub zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor onze (nieuwe) leden. Onze wens is om het royale plein tussen de banen aan te pakken en deze prikkelend en uitdagend in te richten voor kinderen. Uiteraard kost dit ook weer geld en daarvoor hebben we uw stem hard nodig! Dus: Bent u lid van de Rabobank of kent u mensen die lid zijn van de Rabobank? Zorg dan dat uw of hun stem voor 25 oktober bij TCO en/of bij de andere clubs/verenigingen uit Ommen terecht komt. Zo maken we samen onze samenleving en Ommen een stukje mooier. Lees alles over stemmen op www.rabobank.nl