Coronamaatregelen

14 december 2020

Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt weer, de druk op de zorg neemt toe. Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus een halt toe te roepen gaat Nederland weer in een lockdown.

Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.

De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m dinsdag 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Wat betekent dit voor tennis?

• Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan buiten (excl. trainer).
  • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Het bestuur, 15 december 2020

-------------------------------------------------------------------------------------

CORONAMAATREGELEN (Aanscherpingen per 14 oktober 2020)

Het kabinet heeft dinsdag 13 oktober extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden.
Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor het tennissen bij TCO?

• de KNLTB heeft besloten om per direct de Najaarscompetitie 2020 te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Dit geldt ook voor reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien.
  • het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal
  • georganiseerde (interne) wedstrijden voor groepen zijn niet toegestaan, dit betekent dat de Laddercompetitie en interne Toss helaas niet toegestaan zijn
  • trainingsgroepen van 8 personen zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in 2 groepen van 4 spelers (met 1,5 meter afstand) gescheiden zijn op 2 banen en de groepen nietgemengd worden. Dit geldt voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer), er geldt geen groepsgrootte onder de 18 jaar.
  • naast de reeds gesloten kantine zullen nu ook de douches, kleedkamers en toiletten gesloten zijn. Het invalide toilet is voor noodgevallen toegankelijk
  • het gebouw is alleen open voor het afhangen, lichten aan/uitzetten en eventueel gebruik maken van EHBO-benodigdheden en invalide toilet
  • publiek is op het gehele park niet toegestaan

Deze laatste 6 maatregelen gaan in vanaf 14 oktober om 22:00 uur.

Neem bij het spelen de volgende regels in acht:

• altijd 1,5 meter afstand houden op de baan
  • geen fysiek contact
  • zeker bij dubbelspel altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan
  • ga niet samen op een bankje zitten
  • geef geen high fives
  • wisselen met de klok mee
  • bij het verlaten van de kooi, ook 1,5 meter afstand houden
  • ga na het vrij spelen/ trainen direct naar huis

Al deze maatregelen zijn een aanscherping op het eerder verstuurde protocol van 29 september jongstleden. Ondanks al deze beperkende maatregelen willen we jullie toch veel tennisplezier toewensen. Hopelijk leidt dit ertoe dat we over 4 weken meer bewegingsvrijheid krijgen.

14 oktober 2020
Het bestuur TCO