Besluit bestuur digitaal en op afstand afhangen en reserveren van banen

12 september 2019

Het digitaal en op afstand afhangen en reserveren van banen definitief ingevoerd

Het bestuur heeft op 10 september 2019 besloten het digitaal en op afstand afhangen en reserveren van banen definitief in te voeren voor alle banen, 7 dagen in de week, 24 uur per dag.

Een korte terugblik

Eind december 2018 is de nieuwe KNLTB Club app binnen TCO geïntroduceerd. Een nieuwe toepassing binnen deze app is het digitaal en op afstand afhangen/reserveren van een baan met je smart device of via de website, waarover de leden toen middels een nieuwsbrief zijn geïnformeerd.

In april en juni 2019 hebben wij jullie nogmaals geïnformeerd over de pilot en hebben we besloten, gezien de gevoeligheid, alle leden bij de besluitvorming te betrekken en een enquête te houden onder onze leden en op basis van deze enquête een besluit te nemen.

Uitkomsten enquête

Met 33 stemmen voor en 14 stemmen tegen is een meerderheid voor het voortzetten van het digitaal en op afstand afhangen en reserveren van banen, 6 leden hebben geen mening.

Onderbouwing voorstanders:

• - Je weet zeker, dat je kunt spelen op aangegeven tijdstip;
  • - Mooi dat je thuis, onderweg of op je werk kunt zien, wanneer er ruimte is om te spelen;
  • - Ik heb privé geen tijdverlies, kan mijn tijd goed plannen en deze ontwikkeling past bij de tijdgeest en modern tijdsmanagement;
  • - Bij niet invoeren haken moderne mensen af wat kan leiden tot opzegging;
  • - Het voorkomt teleurstelling en dat je moet wachten tot dat een baan vrij is;
  • - Mooi dat TCO met de tijd meegaat;
  • - Ik en anderen zouden niet meer zonder kunnen.

Onderbouwing tegenstanders

• - Naleving is niet gecontroleerd, er is zo maar wat gedaan;
  • - Geeft te veel problemen;
  • - Mensen komen niet in het clubhuis. Ze komen vlak voor aanvang en gaan na het spelen direct weer weg. Geen gezelligheid, geen omzet, geen onderlinge contacten;
  • - Onoverzichtelijk voor passanten;
  • - Niet iedereen is digitaal, er wordt geen rekening gehouden met digibeten;
  • - Als je lid wordt van de club moet je een smart device hebben, anders kun je niet op afstand afhangen;
  • - Thuis afhangers hebben voorrang bij de leden die op het park willen afhangen of geen smart device hebben;
  • - Ik kan met mijn pasje ook niet 24 uur van te voren afhangen.

Onderbouwing leden die geen mening hebben

• - Ik gebruik de mogelijkheid niet
  • - Ik heb er geen ervaring mee, maar het lijkt me wel handig

Bestuursbesluit

Op basis van deze uitkomsten heeft het bestuur het besluit genomen tot het definitief invoeren van het digitaal en op afstand afhangen en reserveren van banen.

Wel zijn er een aantal verbetervoorstellen aangereikt, die door ons worden of al zijn opgepakt, deels in samenspraak met de KNLTB.

Richtlijnen (online) baanreservering:

• - Speelduur voor een partij van 2,3 of 4 spelers: 60 minuten;
  • - Afhangen kan op 3 manieren gebeuren; via het afhangbord in het clubhuis, via de KNLTB ClubApp of via de website www.tennisclubommen.nl;
  • - Maximaal aantal boekingen per dag: 4;
  • - Aantal dagen dat vooraf gereserveerd kan worden: 1;
  • - Aantal minuten dat een reservering vóór aanvangstijd geannuleerd mag worden, zowel online als bij het afhangbord: 5;
  • - Aantal minuten dat de reservering vooraf bevestigd moet worden op het afhangbord in het clubhuis: 1 minuut door 1 van de spelers;
  • - Aantal minuten tussen 2 boekingen: 120 minuten. Heb je bijvoorbeeld een boeking gedaan van 20:00 – 21:00 uur, dan kan de volgende boeking starten om 22:00 uur;
  • - Het probleem van de halve uren kan helaas op dit moment nog niet worden opgelost via het digitaal afhangen. Bijv.: er is een baan gereserveerd van 19:30 – 20:30 uur en je komt om 19:00 uur op het park, dan zou het wenselijk zijn dat je de baan voor 30 minuten kan afhangen.

De enige oplossing is dat je zonder probleem van 19:00 – 19:30 uur kan gaan spelen op deze baan, wanneer deze vrij is.

We komen op de volgende punten nog terug:

• - Op welk moment van de dag mag de boeking starten: is nu elke 15 minuten. Dit wordt uitgezocht wat de ideale situatie is;
  • - Dubbel afhangen op hetzelfde tijdstip onmogelijk maken;
  • - Het kunnen spelen en afhangen een half uur voordat men op afstand heeft afgehangen mogelijk maken;
  • - Mogelijkheid onderzoeken om met een pasje fysiek af te kunnen hangen voor een later tijdstip. Bijv. ‘s morgens fysiek met een pasje afhangen voor een       uurtje tennis’s avonds.

Tot slot

Mochten jullie nog tegen dingen aanlopen of verbetervoorstellen hebben, neem contact op met de leden van de commissie communicatie.

Van onze kant zullen wij aan de verbetervoorstellen werken, zo nodig in samenspraak met de KNLTB en jullie op de hoogte houden.

Mocht je hulp nodig hebben bij de installatie van de Club app, kijk op onze website naar de instructie, trek bij ons aan de bel of één van de andere leden binnen de club.

Veel tennis plezier en heb respect voor een ieder, die graag een balletje wil slaan.