2020 het jaar dat alles anders werd

30 december 2020

Begonnen we 2020 nog onbezorgd en gezellig met een nieuwjaarsborrel en heuse pubquiz, werd in februari al duidelijk dat er een heftig virus uit China was overgewaaid naar ons continent. In maart ging Nederland in de intelligente lockdown. Allerlei beperkingen werden van kracht, ook voor ons als tennisclub. Toernooien konden niet doorgaan, de kantine moest sluiten en dubbelen was niet meer toegestaan.

In de zomer mochten we meer, dubbelen was weer toegestaan en werd er op de valreep een clubkampioenschap en ladies day georganiseerd. Een paar weken lang was het op de club weer als vanouds; banen vol, mooie wedstrijden waarin om de club-eer gestreden werd en veel toeschouwers en deelnemers op het ruime corona-proof terras. De kantine kon korte tijd weer open doordat enkele tennisleden zich spontaan hebben aangemeld als Corona-toezichthouder. Door de strengere beperkingen bij teamsporten en binnensporten mochten wij bij TCO veel nieuwe zomerleden verwelkomen, waarvan sommigen gekozen hebben voor een vast lidmaatschap. Daar zijn we erg blij mee.

Inmiddels zitten we in een tweede lockdown en mag er alleen nog het enkelspel gespeeld worden. Aan de ene kant zijn we blij dat wij als tennissers tenminste onze sport nog kunnen beoefenen en aan de andere kant zien we dat het clubleven vrijwel tot stilstand is gekomen. Dat is moeilijk te verteren en we hadden dit graag anders gezien, maar dat is helaas nog niet mogelijk. In de nazomer is ons erelid Roelof Draaijers overleden.

Hebben wij als bestuur en commissies stilgezeten? Zeer zeker niet. De sponsorcommissie heeft goed aan de weg getimmerd en dat heeft geresulteerd in o.a. een nieuwe hoofdsponsor: Kompanen financiële dienstverlening. De meeste sponsoren hebben een vaste plek gekregen rond de banen. Een aantal projecten zat al in de planning, zo hebben we afgelopen jaar ons park een stuk duurzamer gemaakt door al onze banen te voorzien van Led-lampen en zonnepanelen voorzien ons van stroom. Nu een flinke investering, waarvan een groot gedeelte gesubsidieerd, maar voor de lange termijn kostenbesparend. De sluiting van de kantine is met beide handen aangegrepen om de keuken en bar eens grondig onder handen te nemen. De routing in de keuken is efficiënter en de bar is ook logischer ingedeeld. Mooie glazen koelkasten laten duidelijk ons assortiment zien. Laat de dorstige sporters maar komen, de bar is er 100% klaar voor. Ik wil iedereen die dit jaar zijn steentje heeft bijgedragen aan de club heel hartelijk danken voor zijn of haar inspanningen. In het bijzonder Peter van der Kooij die dit jaar de vrijwilligerspluim heeft verdiend en in ontvangst heeft genomen.

Voor komend jaar staan twee grote projecten op stapel. Het clubhuis zal strak in de lak worden gezet en de banen hebben onze aandacht qua onderhoud, om optimaal speelgenot te behouden. Daarnaast zullen we de technische installaties onder de loep gaan nemen, zoals de CV en warmwatervoorziening. Ook hier zal duurzaamheid voorop staan. Verder staat hoog op de agenda om de commissies verder vorm te gaan geven en we zijn blij dat we Anja van Dijk hebben mogen verwelkomen in ons bestuur. Er is nu nog één vacature voor een algemeen lid.

Mijn wens, als voorzitter van TCO, is dat we in 2022 weer een knallende nieuwjaarsreceptie kunnen geven. In de tussentijd, blijf gezond, kijk naar elkaar om en hopelijk tot snel op de baan!

Richard Smits
Voorzitter TCO